Tannverk

Tannverk

Ai… Har du vondt i tannen? En skikkelig tannpine kan være ekstremt ubehagelig: det dunker og pulserer, og smerten stråler ut til kjeven og halsen eller resten av hodet. Den konstante smerten kan slite deg ut, både fysisk og psykisk.

Hvis det er ille, bør du vurdere å ta noe smertestillende for å stille smerten midlertidig. Dessvere blir det neppe varig bedre uten behandling.

Hva skyldes tannverk?

Det er mange ting som kan forårsake tannverk. Det vanligste er gjerne en betennelse. Hvis du har hull i tannen kan du ha fått en betennelse nær nerven, ellers kan tannkjøttet være betent.

Også skader i tannen, som et brudd eller en sprekk, eller en visdomstann som tvinger seg frem kan gjøre veldig vondt.

Med god tannhygiene og regelmessige besøk hos tannlegen kan du unngå de største faremomentene, men det er ikke alt du kan beskytte deg mot.

Behandle tannverk

Hvis du har tannverk, pass på at du ikke har noen matrester sittende fast rundt der du har vondt. Bruk tanntråd, hvis det ikke gjør mer vondt.

Skyll gjerne godt med vann – lunkent vann, hvis ikke du er blant dem som synes smerten blir bedre av å kjøles ned. Vurdere å ta noen reseptfrie smertestillende medisiner.

Så er det viktig at du ringer eller sender melding og bestiller time, så vi kan finne og behandle årsaken til tannverken. Ikke bare er det viktig å hjelpe deg å bli kvitt smerten permanent, men betennelser og infeksjoner kan også spre seg hvis de ikke blir behandlet, og det kan gjøre problemet mye verre.

Finn en tid for meg

… eller ring oss på 22 42 98 98.

Hvis du misliker tannlegen så mye at du synes det er verdt litt smerte å utsette ubehaget av et tannlegebesøk, vit at vi har lystgass og bedøvelse, som gjør besøket og behandlingen mye mer komfortabel enn du kanskje frykter.