Tannstein:
Få en grundig rens og bli kvitt tannsteinen

Tannstein - rens og kontroll

Tannstein er et hardt belegg nederst på tennene som kan føre til hull i tennene, misfarging og dårlig ånde. I alvorlige tilfeller kan det til og med gi betennelse i tannkjøttet og løse tenner. Heldigvis er det svært enkelt både å behandle og forebygge. Søyland Tannklinikk har to allmennpraktiserende tannleger som kan hjelpe deg fjerne tannstein.

  • Sterk fokus på din komfort og kvalitet i arbeidet
  • Time på kort varsel
  • Klinikken ligger sentralt til i Oslo sentrum
  • Første konsultasjon kun kr 595,–
Få time på kort varsel

Effektiv behandling, kort ventetid, solid håndverk i alle ledd og et profesjonelt resultat.

– J.T., Moss

Hvordan oppstår tannstein?

Tannstein kan oppstå ved at mineraler i spyttet krystalliserer på tennene, men som oftest er tannstein rett og slett forsteinet plakk. Plakk er det bakteriebelegget vi alle får på tennene, særlig etter å ha spist mye sukker og stivelse.

Dersom du ikke får pusset bort dette belegget i alle kriker og kroker, kan det binde seg til mineraler som kalsium og stivne til tannstein. Særlig vanlig er dette på innsiden av fortennene i underkjeven, der det kan være vanskelig å komme til skikkelig med tannbørsten.

Tannstein tiltrekker seg raskt mer bakteriebelegg, og det er disse bakteriene som gir hull i tennene, misfarging på tennene, dårlig ånde og betennelser. I visse tilfeller kan det til og med føre til periodontitt, der tennene dine løsner.

Tannstein

Slik kan tannstein se ut. Det er naturlig nok vanskelig å se på seg selv, men kan i blant kjenne det med tungen.

Slik forebygger du tannstein

Stort sett alle får noe tannstein, men det er forholdsvis lett å forebygge alvorlige tilfeller ved å være bare litt mer grundig med tannhygienen.

  • Puss tennene grundig to ganger om dagen. Pass på at du kommer til på alle de vanskelige stedene – bak fortennene og rundt de bakerste jekslene.
  • Bruk tanntråd og mellomromsbørster regelmessig, gjerne i kombinasjon med et godt munnskyllevann, for å ta knekken på bakteriebelegg mellom tennene.
  • Kom innom oss regelmessig for en profesjonell rens og en undersøkelse.

Hvordan behandler vi tannstein?

Du klarer ikke selv å børste bort tannsten, og hvis du forsøker å fjerne det selv risikerer du å skade tennene, så du bør absolutt overlate jobben til fagfolk.

Tannlegen vil gjennomføre en grundig rens av tennene dine med spesialredskaper og ultralyd.

Dersom du har svært mye tannstein og betent tannkjøtt kan det være nødvendig med en såkalt depurasjon, en rensende behandling som går over flere ganger, men det er uvanlig.

Hvis du er redd for at du kan ha tannstein, eller det bare er lenge siden du sist var hos tannlegen, bør du komme innom oss og få renset tennene for å unngå problemer.

Ring oss på 22 42 98 98 eller klikk på knappen under for å finne en tid som passer for deg.

Få time på kort varsel