Allmennpraksis

Regelmessige kontroller er det beste forsvar mot store inngrep. I løpet av en rask undersøkelse og rensing, med rutinemessig fjerning av tannsten, kan man fange opp faresignalene og forebygge skader og ubehag.

Når skaden først er skjedd, skal behandlingen være velkommen og lindrende – ikke noe man gruer seg til. Derfor spesialiserer vi oss på pasientvennlig behandling, gjort så lite ubehagelig som mulig.

Store hull i tannen

Tannverk

Når hull i tannen blir en viss størrelse, lar de seg ikke lenger fylle på vanlig måte. Et alternativ er å bygge opp tannen i plast, men som oftest er det bedre å sette på en krone.

Les mer om Store hull i tannen

Tannverk

behandling av tannverk

Dessverre blir tannverk neppe varig bedre uten profesjonell behandling. Hva skyldes tannverk? Det er mange ting som kan forårsake tannverk. Det vanligste er gjerne en betennelse. Hvis du har hull i tannen kan du ha fått en betennelse nær nerven, ellers kan tannkjøttet være betent. Også skader i tannen, som et brudd eller en sprekk, eller en […]

Les mer om Tannverk

Dårlig ånde

Dårlig Ånde

Hvis du sliter mye med dårlig ånde, selv om du gjør alt du kan for å få frisk pust, kan det skyldes problemer i tennene og tannkjøttet. Da kan vi hjelpe.

Les mer om Dårlig ånde

Tannråte

Tannråte er et annet navn på karies, som fører til hull i tennene. Navnet «tannråte» vekker imidlertid litt andre, verre assosiasjoner enn «hull i tennene», så på folkemunne brukes tannråte oftere når skadeomfanget er litt større enn ved et vanlig hull, selv om det i det bunn og grunn er det samme. Tannråte kommer gjerne av […]

Les mer om Tannråte

Hvite flekker på tennene

Det er ulike typer hvite flekker på tennene. Matte, hvite felter kan være et tidlig tegn på tannråte/karies, som kan forårsake hull i tennene og betennelser. Men mange har også små, kritthvite flekker på tennene dersom de ser godt etter. De har ofte hatt disse flekkene siden de var barn. Dette er normalt og trenger […]

Les mer om Hvite flekker på tennene

Lystgass

Tannbehandling under lystgass er blitt veldig populært den senere tid. Mange pasienter som engster seg for tannbehandling har lettere for å gjennomføre behandling dersom de får tilgang til lystgass under selve arbeidet.

Les mer om Lystgass

Gebiss og proteser

Gebiss eller delvis gebiss er et alternativ der vi av ulike årsaker ikke kan bruke løsninger med faste tenner i munnen, som for eksempel bro eller implantater.

Les mer om Gebiss og proteser

Akuttbehandling

Søyland Tannklinikk opererer ingen tannlegevakt, men vi er alltid tilgjengelige for våre pasienter. Har du akutt tannpine eller skadet tennene i et fall eller lignende, ring oss, så stiller vi opp.

Les mer om Akuttbehandling

Trekke tenner

Det er ingen som gleder seg til å trekke tenner. Vi går langt for å gjøre det til en smertefri opplevelse, med bedøvelse og mulighet for lystgass.

Les mer om Trekke tenner

Tannbleking

Tannbleking er blitt populært, men ikke alle metoder er like sunne. Vi benytter trygge, moderne metoder for et jevnt og varig resultat, enten du velger bleking på klinikk, hjemmebleking eller en kombinasjon.

Les mer om Tannbleking

Fjerning av tannsten

Dette gjøres hos nye pasienter og hver gang pasienten kommer til kontroll. Mengden tannsten en pasient har avhenger av mange ulike faktorer og er ikke nødvendigvis et resultat av dårlig tannstell. Fjerning av tannsten gjøres for å unngå tannkjøttsbetennelse, dårlig ånde samt å legge forholdene til rette for pasienten til å selv kunne gjennomføre optimalt […]

Les mer om Fjerning av tannsten

Tannbro

Bro i porselen

Hvis du mangler tenner i tanngarden, der tenner har falt ut eller blitt fjernet, kan de ofte erstattes av en bro.

Les mer om Tannbro