Hva betaler tannfeen for en melketann i disse dager?

Tannfeen

Hvor mye er det vanlig for tannfeen å legge igjen?

Et søk på nettet avdekker noen diskusjonstråder og nettavisartikler som viser at 20 kroner – én mynt pr tann – er rimelig vanlig. Eller i det minste var vanlig for noen få år siden.

Samtidig er det tydelig at det går inflasjon i tenner. Flere av kommentatorene på nett innrømmer å trekke snittet opp, med 50-lapper eller små gaver, som øredobber og lesestoff.

Hvor mye gir tannfeen?

Illustrasjon: Sunstar GUM

I USA gjennomføres det årlig undersøkelser om tannfeens prisindeks. Selskapet Sunstar Gums gjennomførte tidligere i år en undersøkelse av 1000 amerikanske familier, som viste at tannfeen i New York betalte mer enn 13 dollar, eller omtrent hundre kroner, per melketann.

Vi vet ikke helt hvor mye resultatene er til å stole på – ikke minst fordi tallene fra New York var over det dobbelte av det som var vanlig i resten av USA – men en viss indikasjon kan vi vel forvente at det gir.

Og selv om man tar det med en klype salt, virker det som om tannfeen er villig til å betale mer for amerikanske barnetenner enn norske, for tallene i undersøkelsen var jevnt over høyere enn de summene vi ser i diskusjonsforumene her i Norge.

Los Angeles kom på andre plass med snaut 10 dollar, mens andre store byer, som Chicago, Dallas og Boston, hadde et gjennomsnitt mellom 5 og 6 dollar, eller rundt regnet 40 kroner per melketann.

Hvor mye gir tannfeen der du bor?

Hovedillustrasjon: CC-BY WakefieldDavid via Flickr