Tannbleking

Markedet oversvømmes av tilbud for deg som ønsker å bleke tennene dine, men vær forsiktig: Ikke alle metoder for tannbleking er like bra for tennene, og en del av det du finner på markedet er faktisk ulovlig. (Her kan du lese om reglene for tannbleking.)

Hvis du ønsker deg hvitere tenner, bør du absolutt ta kontakt med tannlegen først. Selv om du helst vil bleke tennene hjemme, kan han hjelpe deg å unngå skade på tenner og tannkjøtt, og å få et jevnt og varig resultat.

Bør du bleke tennene i det hele tatt?

Før du gjør noe som helst, bør tannlegen gjøre en vurdering av om tennene dine er egnet til å kunne blekes. Eventuelle hull og skader på emaljen bør behandles før tannbleking, og tenner som fra før er behandlet med kroner eller fasetter kan ikke blekes i det hele tatt.

Vi kan heller ikke bruke vanlige tannblekingsmetoder på kvinner som er gravide eller ammer eller personer under 18 år.

Men selv om vi ikke kan bleke tennene dine på vanlig måte, betyr ikke det at det ikke finnes håp for deg. Det finnes alltid en løsning. Ett alternativ vi kan vurdere er utskifting av misfargede tenner.

Den riktige måten å bleke hjemme

Den vanligste formen for tannbleking er hjemmebleking. Det er en god løsning så sant du unngår behandlinger du finner på internett, i utlandet eller i mer eller mindre seriøse kosmetikkforretninger.

Innenfor EU er det kun tannleger som har lov til å selge blekemidler med nevneverdige mengder av det aktive virkestoffet H₂O₂. Andre stoffer bør du være skeptisk til. I beste fall har slike midler ingen effekt, i verste fall er de skadelige for tennene og helsen.

Dessuten er det viktig å bruke en blekeskinne som er tilpasset tennene dine. Masseproduserte blekeskinner vil distribuere blekemiddelet ujevnt på tennene, og kan gi ujevnt resultat og skade på tannkjøttet.

Når du går til tannlegen får du laget en blekeskinne basert på et avtrykk av tennene dine. Sammen med blekeskinnen får du grundig veiledning i hvordan tannblekingen skal gjennomføres.

Tannlegen sørger dessuten for å rense tennene dine grundig før du begynner behandlingen, så blekingen skal gi best mulig resultat.

Normalt tar hjemmebehandling omtrent en uke, der man bruker blekeskinnen om natten, og effekten varer vanligvis fra 18 måneder til flere år.

Det er sjelden bivirkninger med tannbleking, men noen kjenner i blant ising i tennene like etter behandlingen. Da kan det hjelpe å skylle tennene med ren fluorskyll av den typen du finner på apoteket.

Det beste resultatet

Et alternativ til hjemmebleking, er å gjøre hele jobben hos en erfaren tannlege.

Hos tannlegen er det hele er gjort i løpet av én seanse, der han bruker et sterkere blekestoff. Dette er det vanligste hvis du skal bleke enkelttenner, eller hvis du simpelthen foretrekker enkelheten og tryggheten ved å la tannlegen ta hånd om hele operasjonen fr deg.

Det aller beste resultatet får du imidlertid av en kombinasjon: En innledende runde tannbleking hos klinikken, fulgt opp med hjemmebleking med tilpassede skinner i en periode senere gir det peneste smilet.

Bestill time for tannbleking ved å ringe oss på 22 42 98 98

Finn en tid for meg