Syreskader / erosjoner:
Syreskader gjør tennene gule og sprø – vi gjør tennene pene igjen

Sur Drikke

Vi drikker stadig mer juice og brus med mye syre og sukker, og det er et voksende problem. Syren spiser opp emaljen, og fører til misfarging eller at små biter brekker av. Vi kan heldigvis hjelpe.

  • Pene porselensfasetter, kroner eller fyllinger
  • Mange får støtte fra Helfo (Folketrygden)
  • Første konsultasjon, kun kr. 695,–

For å finne ut hva som kan gjøres med dine tenner, bestill en første konsultasjon med tannlegen. Da finner vi ut hva vi kan gjøre for deg, hvor lang tid det vil ta, og om du kan få støtte.

Bestill første time

Hos Søyland føler jeg meg godt ivaretatt, i faglig trygge hender hos en erfaren tannlege.

– E.S., Eidfjord

Som regel vil du først se syreskader på fortennene i overkjeven, som både er mest utsatt og lettest å se. Emaljen slites bort, tennene blir svakere, og ofte brekker det av små biter av tennene.

Ikke bare er det sjenerede, fordi det ikke ser så pent ut, men når den beskyttende emaljen på en tann er slitt bort, kan det også være ganske ubehagelig eller smertefullt.

Det finnes flere løsninger

Heldigvis finnes det en løsning. Flere, faktisk, avhengig av plasseringen og omfanget av skadene.

På steder der det er vanskelig å se, som på tyggeflaten til en jeksel, vil man kanskje velge en enkel, hvit fylling. På fortennene bør man imidlertid ofte velge en annen løsning.

På bildene på denne siden, har vi erstattet de skadde områdene med såkalt «høy-estetisk» porselen, for best mulig resultat.

Mange får støtte fra Helfo

I de fleste tilfeller har du dessuten rett til støtte fra Folketrygden (Helfo) for å få behandlet slike syreskader. Det betyr at du kun betaler egenandel på behandlingen.

Alle pasienter er forskjellig, og hvis du lurer på om akkurat ditt tilfelle kvalifiserer til støtte, og hvordan vi eventuelt ville gå frem, anbefaler vi at du bestiller en førstegangs-time.

En første konsultasjon gir svar

Det er et forholdsvis kort og greit tannlegebesøk. Vi begynner med en samtale der vi litt bedre kjent med hverandre og finner ut hva du har av ønsker og forventninger. Så tar vi en rens av tennene dine for å fjerne plakk, bakterier og tannstein; vi tar røntgenbilder av hele tannsettet, og deretter en grundig undersøkelse.

Det hele koster bare kr. 695,– og basert på samtalen og det tannlegen lærer, får du så en anbefaling om hvordan vi ser for oss videre behandling, samt en forhåndspris, så du vet hva du må ut med, selv om du bare skal betale egenandel.

For å finne en tid som passer til første time, ring oss på 22 42 98 98 eller klikk på knappen og fyll ut skjemaet som åpner seg.

Bestill første time