Manglende tenner

Hvis du leser dette, vet du sikkert alt om hvor ubehagelig det er å mangle tenner.

Det fysiske ubehaget er én ting. Med mindre du har sterk smerte, kan du bli vant til å unngå å tygge med deler av munnen eller å komme borti ømme områder.

Manglende tenner sliter på underbevisstheten

Det er ofte verre hvordan det kan slite på selvtilliten. Spesielt i situasjoner der du vil ta seg best mulig ut, som jobbintervjuer, kundemøter eller i jakten på den store kjærligheten.

De som lever med manglende tenner over litt tid, blir raskt veldig flinke til å skjule det. Snart er det naturlig å smile og spise uten å vise tenner, og å dekke munnen når du ikke kan stoppe deg selv fra å le. Kanskje du ikke engang merker det lenger.

Men selv om det etter hvert føles helt normalt, og du dekker munnen uten å tenke over det, sliter det fortsatt både på kjeven og på underbevisstheten.

Du merker forskjellen så snart tennene dine er restaurert. Det er en enorm befrielse å slippe å begrense seg selv på så mange små måter.

Det finnes flere måter å erstatte manglende tenner

Det finnes heldigvis flere måter å erstatte manglende tenner på.

Det vanligste er å bygge en bro i porselen – gjerne med en kjere av gull – som sementeres fast i munnen og gir deg de manglende tennene tilbake. Det gir en hundre prosent naturtro erstatning, som både ser ut og føles som dine egne tenner.

En annen løsning er å lage protese, altså løstenner. Av sosiale grunner er ikke det lenger like vanlig som det var tidligere, for det er ikke like umerkelig som en god bro, men det er til gjengjeld mye rimeligere.

En tredje mulighet er å sette inn implantater. Det koster mer og krever mer tid enn en bro, og resultatet blir ikke fullt like pent. Til gjengjeld er det mye penere og mer varig enn løstenner.

Derfor bruker vi ofte implantater på helt tannløse kjever, eller der de resterende tennene ikke er gode nok til å være fundament for en bro.

Hvilken løsning egner seg best for deg?

Før vi har snakket med deg og undersøkt tennene dine, kan vi ikke si noe sikkert om hvilken løsning som egner seg for deg.

Derfor anbefaler vi at du tar kontakt for å avtale en første konsultasjon, der vi kan bli bedre kjent, ta alle de nødvendige røntgenbilder og legge en slagplan. Da kan vi anbefale en behandling for deg, og gi deg en forhåndspris og et klart bilde av hva du ellers kan forvente.

Ta kontakt på telefon 22 42 98 98 eller send oss en melding, så finner vi en tid som passer for deg.

Finn en tid for meg