Hvite flekker på tennene

Det er ulike typer hvite flekker på tennene. Matte, hvite felter kan være et tidlig tegn på tannråte/karies, som kan forårsake hull i tennene og betennelser.

Men mange har også små, kritthvite flekker på tennene dersom de ser godt etter. De har ofte hatt disse flekkene siden de var barn. Dette er normalt og trenger som regel ikke å behandles.

Årsaken til slike flekker er ofte ukjent, men det utvikles ofte når man er barn. Noen vanlige årsaker er bruk av antibiotika eller skader på tennene i barneårene. Det kan også skyldes for mye fluor i oppveksten.

Det er vanskelig å forbygge, men småbarnsforeldre bør forhøre seg med tannlegen om riktig dosering av fluor utover det sm finnes i tannkremen hvis de er i tvil.

Slike hvite flekker er som sagt ikke et tannhelseproblem, men de kan oppleves som et kosmetisk problem. I så fall kan det behandles.

Behandlingen strekker seg fra vanlig tannbleking til fyllinger hvis omfanget er begrenset, eller fasetter dersom det oppleves som et veldig stort problem.

Hvis du har slike flekker på tennene som du ønsker å bli kvitt, anbefaler vi at du tar kontakt for å avtale en første konsultasjon hos oss i Oslo Sentrum, slik at vi kan bli kjent med hverandre, snakke om hvilke ønsker og behov du har og gjør en grundig undersøkelse av tennene dine før vi setter i gang.

Ring oss på 22 42 98 98 eller send tannlegen en melding, så finner vi en tid som passer.

Finn en tid for meg