Gjenoppbygging av delvis eller helt ødelagte tannsett

Gjenoppbyggning av ødelagte tenner

Denne behandlingen har som mål å gjenoppbygge et ideelt tannsett i porselen bygget på «restene» av de gamle tennene av de gamle tennene/tannrøttene.

Om ikke de gamle tannrestene er alt for løse lar dette seg alltid gjennomføre nesten uansett utgangspunkt. Der hvor vi ikke har nok resttenner til å bygge nytt tannsett på setter vi inn implantater som tilleggsstøtte for det nye tannsettet.

Bildene over er av en mann i 50-årene som ikke hadde vært til tannlegen på mange år grunnet tannlegeskrekk. Behandlingen bestod av å lage nye tenner oppå hans gamle tenner i hele overkjeven. I underkjeven ble det laget broer på venstre og høyre side samt nøye rens av misfarging med bleking av fronten i underkjeven.

Noen av tennene måtte rotfylles fordi det var betennelse på røttene og noen tenner måtte trekkes. Der hvor tenner måtte trekkes er det blitt laget tannbroer.

Behandlingstiden var cirka fire uker fra første konsultasjon til pasienten var ferdig behandlet. Han følges nå opp med jevnlige kontroller og tannlegeskrekken pasienten hadde før vedkommende kom til oss er også borte.