Gebiss og proteser

Gebiss eller delvis gebiss er et alternativ når det av ulike årsaker ikke lar seg gjøre å behandle pasienter på en annen måte med faste tenner i munnen.

Det vil si, et gebiss eller protese er noe pasienten kan ta inn og ut av munnen selv. For en del år tilbake var dette et veldig vanlig behandlingsalternativ, men med nye teknikker som for eksempel implantater lages det ikke så mye gebiss lenger.

Selve gebisset utformes av vår tanntekniker i Norge og alt er norsk-produsert. Estetikken er også svært bra. Utfordringen er å få protesene til å sitte optimalt i munnen på pasienten.

Dette bestemmes igjen av mange faktorer som størrelse og formen på kjevekammen, tyggemønster, muskulatur. Er disse faktorene tilstede kan det for mange fungere helt akseptabelt med proteser. Og det er ofte et vesentlig billigere alternativ enn behandlinger hvor tennene sitter fast i munnen.

Behandlingstid

Å fa laget fine proteser krever som regel minimum 3 besøk hos tannlegen. Er det et utfordrende utgangspunkt er det ofte vi trenger totalt 4-5 besøk før protesene er klare til utlevering. Besøkene er stort sett korte (15min).

Finn en tid for meg