Fjerning av amalgam

Fjerning av amalgam

Mange ønsker å skifte ut sine gamle amalgamfyllinger, og det er flere grunner til det.

Ett viktig hensyn er utseende: Moderne, hvite fyllinger ser ofte mye bedre ut. Der de synes, står de mørke, sølvfargede plombene i sterk kontrast til lyse tenner.

Amalgam inneholder små doser kvikksølv

Andre er mer bekymret over amalgamens virkning på kroppen. Amalgam inneholder omtrent 50% kvikksølv, blandet med metaller som sølv, tinn og kopper.

Mengden kvikksølv i en fylling er såpass lav at det regnes som helt trygt for både voksne og barn over seks år (med mindre de er allergiske mot noen av metallene i legeringen). Amalgam har da også vært brukt på pasienter i 150 år, uten at man har knyttet det til skadevirkninger.

Likevel er det ikke uvanlig å være ukomfortabel med å bruke amalgam. Vi vet at kvikksølv er et tungmetall som samles opp i kroppen, og som er skadelig også i forholdsvis beskjedne doser over tid. Mange pasienter velger derfor å være ekstra forsiktige.

Vi anbefaler skreddersydde fyllinger i porselen

Både plast og porselen er vanlige alternativer til de gamle «sølvplombene».

I vår erfaring gir imidlertid ikke plast god nok kvalitet – hverken med tanke på utseende eller holdbarhet – så vi anbefaler som oftest skreddersydde, laboratoriefremstilte porselensfyllinger.

Hvis du vurderer å erstatte dine gamle amalgamfyllinger med moderne, hvite alternativer, bør du bestille en første konsultasjon nå, der vi kan bli kjent, kan undersøke tennene dine, og ta de nødvendige røntgenbildene.

Og hvis jobben er for stor til at vi kan ta den i løpet av første time, kan vi la deg vite hva du må forvente å investere av tid og penger for å erstatte alle fyllingene.

Ring oss på telefon 22 42 98 98, eller send oss en melding så tar vi kontakt for å finne en tid som passer.

Finn en tid for meg