Tannbro

Bro i porselen

Hvis du mangler tenner i tanngarden, der tenner har falt ut eller blitt fjernet, kan de ofte erstattes av en bro.

Bro er i dag den vanlig måten å fylle inn uønskede mellomrom i tannsettet. Et annet alternativ er tannimplantater, men det koster gjerne mer og tar lenger tid. Derfor bruker vi det som oftest bare hvis det ikke er godt nok grunnlag til å feste en bro.

Proteser, som gebiss, som er den første løsningen mange tenker på når de mangler tenner, er et annet alternativ, men fordi det er vanskelig å finne god passform og komfort, oppleves det sjelden som like bra, og derfor blir det også stadig mindre vanlig.

Hvordan lages en tannbro?

En bro lages etter samme prinsipp som en krone. Det vil si, tannlegen forbereder tennen der broen skal inn. Deretter tar vi avtrykk tennene og sender avtrykket til en tanntekniker som lager broen for å passe mest mulig umerkelig inn i tanngarden din.

Den viktigste forskjellen mellom bro og krone er at vi med en bro må lage hele tannen, i stedet for bare toppen, ettersom det ikke lenger er en tann under å feste en krone på. Det betyr også at vi må feste broen til nabotennene.

Broen kan lages i mange ledd, avhengig av hvor mange tenner som mangler eller som må trekkes.

Kroner og broer kan lages i mange ulike materialer, avhengig av hvilke krav som stilles til utformingen og hvilke ønsker du har som pasient.

De beste tannteknikerne i landet

For å være sikre på at vi alltid får høyeste kvalitet på arbeidet, og kan holde best mulig kommunikasjon med tannteknikerne, jobber vi kun med de anerkjente, norske tannteknikerne ved Art Pro i Oslo.

Da vet vi at vi får høy kvalitet, samtidig som arbeidet blir individualisert helt etter dine ønsker og du får best mulig hjelp fra både tannlegen og tannteknikeren til å velge riktig farge, form og størrelse på broen som skal lages.

Dersom du vil vite mer om broarbeid hos tannlegen, og lære om det kan være et alternativ for deg, ta kontakt for en innledende prat og undersøkelse. Du kan ringe oss på 22 42 98 98 eller bruke kontaktskjemaet vårt.

Finn en tid for meg