Boneprox: Test deg for benskjørhet

Visste du at du enkelt kan sjekke om du er i faresonen for benskjørhet hos tannlegen?

Med programvare fra Boneprox er det nå blitt mulig å lese av bentettheten fra ordinære røntgenbilder av f.eks. kjevebenet.

 

Med hjelp fra vår samarbeidspartner, Boneprox, kan tannlegen sjekke om du er i faresonen for benskjørhet.

 

Ikke vent til det er for sent

Osteoporose, som det også kalles, øker risikoen for benbrudd betraktelig. Det første folk tenker på, er gjerne skader som lårhalsbrudd eller brukket håndledd. Det er imidlertid også vanlig at benskjørhet leder til små, såkalte kompresjonsbrudd i ryggraden. Disse er smertefulle og gir gjerne krokete, vond rygg.

Ofte oppdages dessverre ikke benskjørhet før det er for sent, og du allerede har brukket noe. Med en enkel bentetthetsanalyse hos tannlegen kan du imidlertid oppdage risikoen i god tid før du skader deg eller får andre problemer.

Få resultatet på dagen

Dersom du ønsker en slik analyse, sender vi røntgenbildene dine til vår samarbeidspartner, Boneprox, via en sikker kobling. Mens du er hos oss, og får din normale kontroll og tannbehandling, analyseres bildene ved hjelp av avanserte algoritmer. Resultatet er klart før du er klar til å gå hjem.

Så lenge det oppdages er ikke benskjørhet nødvendigvis noen diagnose du behøver å være redd for. Dersom du er i faresonen, er det flere forholdsvis enkle ting du kan gjøre for å forbygge problemer – blant annet i form av kosthold og kosttilskudd, trening og røykeslutt, og riktig medisinering.

Be om en bentetthetsanalyse 

De største problemene folk har med benskjørhet, skyldes gjerne at det er gått udiagnostisert og ubehandlet for lenge.

Så neste gang du er hos tannlegen, be oss om en bentetthetsanalyse.